Old timer

»pesem na začetku je…
pomfri ali pražen

irelevantno mnenje, idiot!
pravi napoj bo rešil svet!«

Pesniški zvarek Old timer je steampunkovsko popotovanje skozi dimenzijo časa, na katerem Pêro Sŕce išče zavetje pred nalivom apokaliptičnih verzov.

Old timer je mladost, ki se je skrila v ​mehanizem stare ure, je premlevanje brezčasne duše, ki prehaja iz kalupa v kalup​.

Kot je v Pêrovi navadi, je tudi pri varjenju tega pesniškega koktejla uporabil tehniko slastnega mrliča (fr. cadavre exquis), ​(de)kolaža in čarovnijo sodelovanja. Soustvarilo ga je več generacij, od osnovnošolcev do upokojencev, ki so svoje verze in domišljijo združili v medgeneracijski izraz kolektivne resničnosti.

Tudi vizualno je zbirka oblikovana po ideji kolaža, sestavljajo jo različni grafični elementi, od risb do izrezkov fotografij, ki so bile posnete na delavnicah kreativnega pisanja, v okviru katerih je pesniška vsebina starodobnika nastajala.

Oblikovno in vsebinsko se Old timer deli na rumeno (Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper) in rdeče poglavje (Center mladih Koper Markovec)​; glede na lokacijo, kjer so delavnice potekale​. Skupaj pa barvi poglavja tvorita oranžno bistvo medgeneracijskega pesniškega koktejla.

Cena: 20 €

Leto izdaje: 2023
Število strani: 86
ISBN: 978-961-95805-6-1

Uredniki: Martin Mikolič, Vid Karlovšek, Nela Poberžnik
Avtorji verzov: Martin Mikolič, Vid Karlovšek, Nela Poberžnik, Aljaž Rolih, Hana Meško, Ita Weber, Lara Višnjevec, Ivona Furlan, Martin Kodarin, Matija Šik, Irena Strelec in udeleženci literarnih delavnic iz CDA Koper, Gimnazije Koper ter OŠ Prade (Sonja Palčič, Darja Zupančič, Breda Šuštar, Alice Staraz, Lina Šoper Rijavec, Ela Vičič, Iztok Babič, Vid Novak, Jan Kozlovič, Manuel Bertok, Sara Ratoša, Nika Stepančič, Manca Zadnik)
Avtorici ilustracij: Nela Poberžnik, Alice Staraz
Avtorica naslovnice: Nela Poberžnik
Tehnična urednika: Martin Mikolič, Nela Poberžnik

Založnik: Kulturno-izobraževalni zavod Trite
© Kulturno-izobraževalni zavod Trite
Prade – cesta XVI / 8
6000 Koper

Za naročilo pesniške zbirke izpolni spodnji obrazec ali nam piši na perosrce@zavodtrite.si.