Hana Meško

O avtorici

S poezijo se je srečala med študijem sinologije, ko so sodobno kitajsko poezijo prevajali v slovenščino. Poleg pisanja in prevajanja vodi likovno eksperimentalno delavnico Slikanje s kriki, kjer udeleženci glasno lovijo katarzo iz akrila in kartona.

V času hitrosti in instantne gratifikacije si sproti zapisuje verze, s katerimi za kratek čas teši svoj ego in ustvarja svoj eho.

Astro pop

cena: 20,00 €

Leto izdaje: 2022
Število strani: 84
ISBN: 978-961-95805-4-7

Kakor sladkarija, katero sta z namenom, da ji nikoli ne bi potekel rok trajanja, ustvarila dva ameriška astronavta, ima tudi pesniška zbirka Astro pop tri dele. Vsak ima svojo barvo. Lirska subjektka v rdečem delu hrepeni po romantični medčloveški povezavi, v modrem skuša identificirati svoj položaj v družbi, v vijoličnem pa vzame taksi in se odpelje do svojega izvora.

Iz spremne besede Vida Karlovška:
»Subjektka […] je ukleščena v rutinski, monoton delavnik, v katerem ni nič več kot zgolj stroj in v katerem »služi«, agonija pa se ne konča niti doma. Temeljno vprašanje […] v zbirki se zdi, ali je s »služenjem« mogoče nahraniti svoje bistvo. Lahko posameznik v takšni družbi in sistemu sploh živi v pravem pomenu besede?«

>>> več o zbirki

Za naročilo pesniške zbirke izpolni spodnji obrazec: