Loading Events

« All Events

Pêroformans s KUD Format ▴ Večeri na placu 2024: Gažon

torek, 30. julija, ob 20:30 - 23:00

Zastonj

🌟 Večeri na placu 2024 v Gažonu 🌟

To poletje se vračajo Večeri na placu! Tokrat se bodo odvijali na ploščadi pri Kulturnem domu Jadran v čudoviti istrski vasici Gažon. Vsak drugi torek bomo obogatili kulturno dogajanje z raznovrstnimi prireditvami.

📌 PROGRAM:
📅 2. julij: Librisov narečni večer in Zingelci, koncert
»AMBOT ENO DENES« – O Gažonu nekoč in danes bodo pripovedovali: Nadja Mesesnel in Marino Debernardi ter otroci iz Gažona, ki obiskujejo Osnovno šolo Šmarje, z mentorico Natašo Bodlaj. Gostje bodo: članice Kulturnega in športnega društva Šátor Štorje, ki bodo uprizorile skeč Štorske mlekarice, in dr. Stanislav Renčelj, avtor knjige Mlekarice, potovke in prevozniki na poti v Trst.
Glasbeno podobo večera bo oblikovala skupina Zingelci (Marino Kranjac). Tokrat se bodo Zingelci predstavili kot duo, Marino Kranjac gode na šknt in diatonično harmoniko trieštino, Mark Varljen ga spremlja na istrski bajs.

📅 16. julij: Nika Solce, koncert
Nika Solce je vsestranska umetnica, ki svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. Glasba, ki jo izvaja z različnimi glasbeniki in mednarodnimi zasedbami, je preplet ljudskega izročila, avtorske glasbe in uglasbitev poezije Franceta Prešerna, Ferija Lainščka, Srečka Kosovela, Alme Karlin ter drugih slovenskih poetov. Njena interpretacija poslušalca povabi v samosvoje svetove pesnikov, ki skozi uglasbitve zažarijo v povsem novi luči.
Tokrat se nam bo predstavila s solo koncertom uglasbene poezije Srečka Kosovela in svetovne popotnice Alme M. Karlin. 🎶🎤

📅 30. julij: Pêroformans s KUD Format
Poetično-plesna uprizoritev ekipe Pêra Sŕca in plesalk KUD Format, z zvoki glasbenikov zavoda Trite. / Pêro Sŕce je ištrijanski karnevalski poet, lepši kot Prešeren, ki je doma s slovenskega West Coasta, kjer piše blazne verze za nevarne zvarke. Tokrat bo nastopil skupaj s plesno skupino KUD Format, s katero bo zmešal (tako uprizoritveni kot) pravi poletni koktejl, iz sveže nabranih domačih sestavin. Obeta se obilo dobrih verzov in osvežilne pijače, prav gotovo pa veliko pristne radoživosti in puranjega »flflflflflfl«. 💃🦃

📅 13. avgust: Filmski večer s Kino Istra
Projekcija Kina Istra, potujočega kina, ki v istrske kraje, v katerih ni kinematografov, pripelje bogat filmski program, namenjen vsem generacijam. Potujoči kino se bo ustavil tudi v Gažonu in obiskovalce popeljal v filmsko poslastico.
Naslov filma razkrijemo malo kasneje. 🎬

📅 27. avgust: Oktet Aljaž, koncert
Oktet Aljaž je bil ustanovljen leta 2009 v Svetem Antonu. Njihovo petje se naslanja na bogato zakladnico istrskega in slovenskega fantovskega petja, ki ga dopolnjujejo s popevkami, gospeli in drugimi stili. Umetniški vodja Okteta Aljaž je od ustanovitve dalje akademski glasbenik in baritonist Matej Lazar. Pod njegovo taktirko prepevajo še: prva tenorista Fabjo Tuljak in David Mittendorfer, druga tenorista Goran Markučič in Maks Bembič ter basista Janko Rušt in Matjaž Kljun. V dobrem desetletju so izdali eno zgoščenko, druga je v nastajanju, in imeli nebroj koncertov od Poljske, Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter seveda Slovenije. Najbolj aktivni so pa v domačem okolju slovenske Istre kjer nadaljujejo pevsko tradicijo večkulturnosti tega okolja. Ljudi razveseljujejo na uradnih koncertih, pa tudi marsikaterega slavljenca in obiskovalca vaške gostilne ali osmice znajo pozitivno presenetiti. 🎶

Vsi dogodki se pričnejo ob 20.30. Vstop je prost!
V primeru dežja bodo dogodki potekali v dvorani KD Jadran. 🌧️

Organizator: Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper. Soorganizatorji: JSKD – Območna izpostava Koper in Turistično društvo Gažon. Projekt sofinancira Mestna občina Koper.

https://www.facebook.com/events/460056666757054/?event_time_id=460056676757053

Details

Date:
torek, 30. julija
Time:
20:30 - 23:00
Cost:
Zastonj
Website:
https://www.facebook.com/events/460056666757054/?event_time_id=460056676757053

Organizers

Kulturalist
Zavod TRITE

Venue

Gažon, Koper