Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Obalne rime #56: Bakreni kralj

04. maja 2023, ob 19:00

𝙊𝙗𝙖𝙡𝙣𝙚 𝙧𝙞𝙢𝙚 #𝟱𝟲: Bakreni kralj

🍂 “Pravljica o bakru je zgodba o ravnovesju. Zgodba o čutenju – in o zapiranju pred svetom. Zgodba o odnosih, o malenkostih, o nežnosti. O redu in kaosu, o sprejemanju.”
Barbara Zemljič v spremni besedi

🍂 “Eliotovska pusta dežela, ki jo pesniško-dramsko postavlja 𝘡𝘨𝘰𝘥𝘣𝘢 𝘰 𝘣𝘢𝘬𝘳𝘦𝘯𝘦𝘮 𝘬𝘳𝘢𝘭𝘫𝘶, je izpraznjena vseh sledi misli in znotraj tega tudi distopična, tako čas, v katerem smo živeli zadnja leta. Svet, ki ga ubeseduje v sublimirani govorici poezije, je prazen in brez smisla. Kralj, ki nas asociira hkrati na Camusovega in Jarryjevega , oznanja nekakšno artaudovsko kugo, uničuje vse in vsakogar, celo to, kar je že mrtvo. /…/ Ta čista in umetelno izpisana pesniška igra ubesedi in utelesi serijo ponavljanj in razlik ter nas pri tem uroči kot poezija in dramatika hkrati ali – še bolje – kot dramski impulzi na rezilu pesniške ostrine.”
Tomaž Toporišič v utemeljitvi za nominacijo za nagrado Slavka Gruma

🍂 Knjigo je ilustrirala Marie Antonić, oblikovala Jana Kumberger. Bralno uprizoritev je režirala Katja Markič. Igrajo Lea Mihevc, Kaja Petrovič, Svit Stefanija (oz. alternacija) in Vid Karlovšek, v spremljavi zvočnih pokrajin Jake Bergerja.

Č𝐚𝐬𝐨𝐯𝐧𝐢𝐜𝐚:
• Lara Višnjevec, branje poezije
• Ela Weber, branje poezije
• (seznam se dopolnjuje)

• Urša Majcen: 𝘡𝘨𝘰𝘥𝘣𝘢 𝘰 𝘣𝘢𝘬𝘳𝘦𝘯𝘦𝘮 𝘬𝘳𝘢𝘭𝘫𝘶
> pogovor med Uršo Majcen in režiserko Katjo Markič
> bralna uprizoritev poetične igre

🍂 Dogodek bo povezoval ištrijanski poet Pêro Sŕce v sodelovanju s Syndrome of Unplugged (Mark Godina). Tekom večera bo na voljo stojnica s knjigami.

✒️ Če pišeš poezijo ali zgodbe, se prijavi na branje in svoje pisanje predstavi javnosti. Svoja dela lahko bere vsak, prijave so še odprte. Prijava obvezna na obalne.rime@gmail.com, perosrce@zavodtrite.si ali v inbox Obalnih rim na FB.

*Dogodek omogočata Center mladih Koper ter Mestna občina Koper.*

Details

Date:
04. maja 2023
Time:
19:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1949444425402958

Venue

Center mladih Koper
Gregorčičeva ulica 4
Koper, 6000 SI
+ Google Map